Stålskorsten

En stilig skorstenslösning.
Harvia stålskorsten är en stilig skorstenslösning som är lätt att montera. Stålskorstenen tål stora temperaturskillnader och är planerad att användas främst med vedeldade bastuugnar, mindre braskaminer och spiskaminer i separata bastubyggnader.

Stålskorstenens standardleverans innehåller en 1,5 meter lång stålskorsten samt en tillbehörsbox, som innehåller regnhatt, regnkrage av gummi samt monteringssats för regnkrage, genomföringskrage av rostfritt stål till innertaket, genomföringstätning och -skydd för stålskorsten. Även ett 1 meter långt oisolerad rostfritt rökrör ingår. Till stålskorstenen finns ytterligare 0,5 och 1,0 meter långa tilläggsdelar att få. Tack vare den geniala mekanismen skruvas tilläggsdelarna fast i varandra och även rökrören låses till varandra via fårorna i rören. På så vis förhindrar man rörelse orsakad av temperaturväxlingar. Inomhus kan skorstenen monteras upp till tre meters höjd utan stöd. Utomhus är motsvarande höjd två meter.

I eldstaden i anknytning till stålskorsten kan rökgastemperaturens nominella maxvärde vara 600 ºC. Stålskorstenen har en yttre diameter på 220 mm, medan rökrörets diameter är 115 mm. Stålskorstenens säkerhetsavstånd till brännbara material är 100 mm. Harvias stålskorsten har CE-märkning, vilket betyder att produkten uppfyller de internationella kraven på brand- och brukssäkerhet i anknytning till produkten. Stålskorstenen är soteldsresistent.

Bekanta dig noggrant med monterings- och bruksanvisningen för stålskorstenen och för eldstaden som den skall anslutas till.

  • Stålskorsten, rostfritt stål 1,5 m WHP1500
  • Förlängningar av stålskorsten, rostfritt stål 1,0 m WHP1000
  • Förlängningar av stålskorsten, rostfritt stål 0,5 m WHP500
  • Stålskorsten, svart 1,5 m WHP1500M
  • Förlängningar av stålskorsten, svart 1,0 m WHP1000M
  • Förlängningar av stålskorsten, svart 0,5 m WHP500M

You have reached our old website.

For up-to-date information on all products, please visit our new and improved website at www.harvia.com.