Harvia SmartFold -badrumsbastu – nyhet

Harvia SmartFold - en ny era inom rumsdispositionen av badrummet
Utnyttja kvadratmetrarna i badrummet effektivt! Harvias nya badrumsbastu SmartFold som går att vika ihop och omvandla tar golvutrymme endast när den används. SmartFold är en verklig livscykelbastu som passar alla användare i olika livsskeden.

Tillgänglig bastu för alla användare.
En ung familjs vardag underlättas tack vare utrymmesbesparingen men även tillgängligheten och senioranvändare har tagits i beaktande. När bastulaven förblir i det övre läget kan man komma in med rullstol i bastun och om det är svårt att komma upp på den vanliga laven kan man lämna SmartFold-bastuns övre lave uppe och njuta av värmen på den nedre laven.

Aggregatet som är designat särskilt för denna bastu ger värme ända nerifrån. Aggregatets effekt är 3,6 kW (230 V 1N˜) och den kopplas med stickkontakt i ett jordat vägguttag i badrummet. Detta ger flexiblitet för elplaneringen. SmartFold är energieffektiv: tack vare den måttliga aggregateffekten och kapaciteten samt den effektiva isoleringen sparar du uppvokt till 40 procent el i jämförelse med en traditionell bastulösning. Säkerhetsanordningen ser till att aggregatet kopplas på endast när bastun är öppen. Det är lätt att använda vikningsmekanismen och SmartFold är snygg även när den är ihopvikt.

Det finns alltid användning för fria kvadratmetrar.
När bastun är hopvikt är det lätt att ordna svängrum enligt gällande bestämmelser i tvättrummet. Jämfört med en traditionell bastulösning sparar du upp till flera kvadratmeter. Kvadratmetrarna i våtrum är relativt dyra att bygga. Det kan därför vara mer lönsamt att utnyttja det utrymme som blir över i de övriga rummen.

Harvia SmartFold gör det möjligt att använda badrummet som ett effektivt hemvårdsrum. Du får ledigt utrymme för tvättställning, strykjärn eller till exempel för att byta krukväxternas mull när hälften av bastuns golvkvadratmetrar tas i bruk som extra utrymme.

Harvias badrumsbastur är designad från första början för fuktiga och trånga utrymmen i badrummet.

  • Slitstarka material av hög kvalitet: Badrumsbastuns väggelement är tillverkade av specialskivor som isolerar vatten, fukt och värme. Stomkonstruktionen är av aluminium och rostfritt stål.
  • Väggarna kan användas som duschväggar.
  • Konstruktionen är en separat bärande enhet: Den kräver inga ändringar i ventilationen och saneringsobjektet kräver inget byggnadstillsånd.
  • Liten storlek: Går att installera istället för ett badkar.
  • I stommen finns inga trädelar som förr eller senare orsakar problem i fuktiga utrymmen.
  • Konstruktionen tål förhållandena i badrum – med över 25 års erfarenhet.
  • Harvia-badrumsbastun höjer bostadens värde.

Snabb installation.
Badrumsbastun som består av tydliga element kan installeras snabbt och därför kostnadseffektivt. Badrumsbastun levereras alltid som ett installationsfärdigt paket. Det behövs inga besvärliga elarbeten. Bastun får sin el ur ett jordat 16A-vägguttag i badrummet. Elförbrukningen är i klass med en tvättmaskin.

Badrumsbastur installeras allt oftare i nybyggen. Förmånerna är klara: byggaren sparar utrymme, tid och pengar.

Titta på video


FinnBuild highlight Golden Wave honor

You have reached our old website.

For up-to-date information on all products, please visit our new and improved website at www.harvia.com.