Radiant infrakabin

Harvia Radiant – söderns värme till ditt hem.

Harvia introducerar Radiant infrakabinerna på marknaden som ger dig möjligheten att slappna av när det bäst passar dig. Infrakabinens funktion baseras på element som producerar infraröd värme. Värmen är likadan god värme som solen också producerar. Infraröd värme ger dig en total avslappning och en uppfriskande känsla. Du får söderns värme till ditt hem.

Nu äntligen även för skandinavier.
Harvia har tillverkat infrakabiner redan i över tio års tid. Det huvudsakliga marknadsområde har varit Mellaneuropa, men nu har även finländarna blivit entusiastiska över infrakabinernas värme som har många positiva inverkningar. Infrakabiner har använts i åratal omkring världen, bl.a. på span, i hotell, skönhetssalonger och privata hem. Till exempel mellaneuropéerna är mycket övertygade av infrakabinernas fördelar.

Infrakabinen kan installeras i vilket normalt utrymme som helst, till exempel i sovrummet. Infrakabinen får monteras utan speciella byggnadstillstånd och är även lätt att montera i flervåningshus.

En investering för det egna välmåendet.
Bred ut en handduk och sätt dig i infrakabinen med en tidning. Reservera en halvtimme för dig själv, ladda infrakabinens cd-spelare med din favoritmusik och fördjupa dig i din stund av njutning. Låt känslan av välmående ta över kropp och själ.

Infrakabinens värme baseras på värmeelement som producerar långvågig, torr värme. Den påverkar djupt in vävnaden och har många goda påverkningar. Värmen är en likadan god värme som solen producerar och därför har användningen av infrakabin och ljusterapi många liknande inverkningar.

Infraröd värme har i åratal använts vid sjukhus och rehabiliterings­center, vilket betyder att man redan länge har varit medveten om dess positiva inverkan på hälsan som vårdmetod.

Infraröd värme har en liknande inverkan som motion. Den ökar och stimulerar blodcirkulationen, får muskler att slappna av, förbränner kalorier, avlägsnar och lindrar stress samt ger både fysisk och psykisk avslappning. Infraröd värme uppfriskar och ger fart för muskulaturen och är då en utomordentlig uppvärmningsform före en träningspass såsom efteråt har värmen en skön återhämtnings- och lungnande verkan.

Infrakabinen kan användas dagligen. Lämplig längd för en behandling är cirka 30 minuter. Temperaturen kan justeras till maximalt 65 grader. För att få infrakabinens mångsidiga positiva inverkningar rekommenderar Harvia att man använder infrakabinen cirka tre gånger per vecka. Eftersom svettning och avdunsting är mycket större i högre temperarurer i en infrakabin ska du komma ihåg att dricka vatten både före och efter.

Teknisk information
Med Harvia Radiant infrakabin får du tydliga monterings­anvisningar som gör det lätt att montera kabinen från elementen. Montering är enkelt utan behov av någon specialkompetens eller special­verktyg. Infrakabin kopplas med vanlig stickkontakt i elnätet så någon elektriker behövs inte heller.

Infrakabinen styrs med en användarvänlig manöverpanel där man kan justera både tiden som kabinen är påslagen samt temperaturen. Radiant är klar att användas 10 minuter efter att den slagits på. Direkt efter du har satt igång kabinen börjar det strålas skön värme där inne. Via manöverpanelen kan man även tända belysningen. Via radion/cd-spelaren kan du lyssna till din favoritmusik.

Infrakabinerna är tillverkade av ett behagligt doftande hemlock-virke, som är ett ljust trämaterial som tillhör tallträden. Utsidan är av valnötsfaner.

De modernt utformade infrakabinerna har stora glasytor. De stora värmeelementen är placerade så att den långvågiga värmen kommer åt att behandla hela din kropp. Eftersom svettningen i kabinen är mycket kraftig är det bra att skydda bänkarna och eventuellt även golvet med till exempel en handduk. Bänkarna kan lösgöras för rengöring.

Infraröd värme innehåller ingen skadlig strålning, men eftersom värmen tillfälligt höjer vävnadens temperatur bör du diskutera användning av infrakabin med din läkare om du är gravid eller har hälsoproblem eller har kirurgiska implantat.

You have reached our old website.

For up-to-date information on all products, please visit our new and improved website at www.harvia.com.