Vuoden 2011 Perheyrityspalkinto Harvialle

Perheyritystapahtumassa Finlandia-talolla vuosittain myönnettävän Perheyrityspalkinnon on saanut Harvia Oy. Palkintoa olivat vastaanottamassa toimitusjohtaja Risto Harvia, tekninen johtaja Pertti Harvia, myyntijohtaja Kullervo Harvia ja talousjohtaja Sari Harvia-Jyllinmaa.

Viime vuonna 60-vuotisjuhliaan viettänyt Harvia on kasvanut pienestä taidetakomosta yhdeksi maailman johtavista kiuasvalmistajista ja sauna-alan toimijoista. Tapani Harvian vuonna 1950 perustama Harvia on säilynyt perheyrityksenä ja suomalaisessa omistuksessa. Tänä päivänä Harvia-yhtiöt työllistävät jo noin 300 henkilöä.

- Perheyrityspalkinto on yrityksen jatkuvuutta ajatellen merkittävä tunnustus. Samalla se on kiitos suvun aiemmin tekemälle työlle. Valmistaudumme toiseen sukupolvenvaihdokseen. Kolmas polvi on jo viiden hengen voimin yhtiön palveluksessa, kertoo toimitusjohtaja Risto Harvia.

- Harviassa toteutuvat hienosti kaikki kriteerimme, jotka pohjaavat perheyritysarvoihin. Luottamus, avoimuus, jatkuvuus ja perhekeskeisyys ovat olennaisia. Lisäksi yritys on erinomaisessa tuloskunnossa, toteaa palkintolautakunnan puheenjohtaja Janne Timonen.

- Harvia on onnistunut kahdessa asiassa esimerkillisellä tavalla. Yhtiö on kyennyt kehittämään ja muuttamaan meille kaikille tärkeää saunakulttuuria kiukaiden ja sisustuksen osalta ajan henkeä mukaillen mutta perinteitä kunnioittaen. Yhtiö on lisäksi aidoimmillaan perheyritys, jossa sisarukset kantavat yhdessä vastuuta merkittävästä työllistäjästä, toteaa Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen.

Helsingin Finlandia-talolla kahdeksannen kerran myönnetty Perheyrityspalkinto nostaa esiin perheen merkitystä yrityksen menestyksen vahvistajana. Valinnan takana on palkintolautakunta, jonka puheenjohtajana toimii Machineryn konsernijohtaja Janne Timonen ja jäseninä Liikesivistysrahaston toimitusjohtaja Kari Asp, Thominvestin toimitusjohtaja Juha Jouhki, Leinovalun hallituksen puheenjohtaja Liisa Leino, Tulikiven viestintäjohtaja Anu Vauhkonen ja Perheyritysten liiton toimitusjohtaja Matti Vanhanen. Asiantuntijalausunnon ehdokaslistalle päässeistä laatii PricewaterhouseCoopersin Territory Senior Partner Johan Kronberg. Aikaisempina vuosina palkinnon ovat saneet Berner Osakeyhtiö, Leinovalu Oy, Ahlstron Oyj, Tasowheel Oy, Aho Group Oy, Paulig ja Kiilto Family.

You have reached our old website.

For up-to-date information on all products, please visit our new and improved website at www.harvia.com.