Puupintojen hoito

Ennen saunan käyttöönottoa
Suosittelemme lauteiden käsittelyä esimerkiksi parafiiniöljyllä, koska se estää likaantumista ja pidentää lauteiden käyttöikää. Parafiiniöljyllä voi myös korostaa puupintojen eri sävyjä. Harvialta on saatavana saunan puupintojen hoitopakkaus, Harvia Sauna Care Set, joka sisältää mm. pullon parafiiniöljyä (500 ml).

Oven karmi ja puuvedin voidaan käsitellä kosteutta ja kuumuutta sietävällä saunasuoja-aineella tai vesiohenteisella lakalla.

Saunan käyttö
Peseydy ennen löylyyn menoa. Käytä aina laudeliinaa istuimen suojana. Puupinnat kestävät hyvin puhtaalta iholta valuvaa kosteutta, eikä siitä yleensä jää jälkiä.

Saunatuoksuja, saunahunajaa tai muita hoitoaineita käytettäessä on varottava puupintojen tahraamista. Myös vastan lehdet pitää poistaa kohtuullisen pian puupinnoilta.

Saunomisen jälkeen
Poista laudeliinat sekä vesiastia lauteilta ja kuivaa vesipisarat. Käytä kosteaa liinaa puhdistukseen. Pidä kiukaan lämmitysteho hetken aikaa (n. 10 min) päällä niin että puuosat kuivuvat. Myös kiukaan näkyviltä pinnoilta on hyvä puhdistaa vesijäljet käytön jälkeen.

Avaa kuivatusventtiili ja jätä löylyhuoneen ovi puoliksi auki. Käytä tarvittaessa kiukaan jälkikuivaustoimintoa, jos mahdollista.

Peruspuhdistus
Perhekäytössä oleva sauna tulee puhdistaa 1-3 kertaa vuodessa kohtuullisesti vettä ja pesuainetta käyttäen. Pesuaineiksi sopivat heikosti emäksiset (pH 8-10) tuotteet, kuten Harvian saunan ja pesuhuoneen puhdistusaine. Myös kevyttä hiontaa voi tehdä hienolla hiekkapaperilla.

Puhdistuksen jälkeen sauna on kuivatettava kiuasta lämmittämällä ja tuulettamalla.

Harvialta on saatavana saunan puupintojen hoitoa sekä saunatilojen puhdistamista varten Sauna Care Set -hoitopaketti.

Voit ladata puupintojen hoito-ohjeen myös pdf:nä.

    You have reached our old website.

    For up-to-date information on all products, please visit our new and improved website at www.harvia.com.