Laudemateriaalit

Laudemateriaalivaihtoehdot
Futura-, Solar-, Formula- ja Exclusive- saunasisustusmalleihin on tarjolla useita materiaalivaihtoehtoja. Katso tarkemmat tiedot vaihtoehdoista kunkin mallin kohdalta.

Abachi
Abachi soveltuu erinomaisesti laudepuuksi. Se säilyttää hyvin vaalean kellertävän sävynsä ja elää vain vähän vuosien saatossa.

Haapa
Pihkaamaton haapa säilyttää vaalean, tasaisen värinsä ja elää vain vähän kosteusvaihteluissa. Se soveltuu hyvin laudepuuksi, sillä se ei tikkuunnu eikä johda juurikaan lämpöä.

Lämpökäsitelty haapa
Lämpökäsitelty haapa säilyttää muotonsa hyvin. Se kuuluu Harvian tummimpiin laudemateriaalivaihtoehtoihin ja sen tuoksu on miellyttävä. Voit korostaa puun sävyä parafiiniöljykäsittelyllä.

Lämpökäsitelty mänty
Lämpökäsitelty mänty on yksi tummimpia Harvian laudemateriaalivaihtoehdoista. Voit korostaa puun sävyä parafiiniöljykäsittelyllä.

Tervaleppä
Tervaleppä on kauniin punaruskea lehtipuu, joka soveltuu laudepuuksi perhekäytössä oleviin saunoihin. Materiaali vaatii jonkin verran hoitoa ja elää vuosien saatossa.

Fuma
Ventura-saunasisustusmalli on valmistettu fuma-puusta. Fuma soveltuu hyvin laudemateriaaliksi, sillä se säilyttää hyvin vaalean sävynsä ja kestää hyvin kuumuutta sekä kosteusvaihteluita.

Pidennä lauteidesi ikää parafiiniöljykäsittelyllä
Harvia suosittelee kaikille laudepuille parafiiniöljykäsittelyä, sillä se suojaa puuta kosteudelta ja likaantumiselta. Testaa kuitenkin aluksi lauteen alapinnalle, miten puunsävy muuttuu ja onko uusi sävy haluamasi kaltainen.

Parafiiniöljykäsittely on helppo tehdä itse. Harvia Sauna Care Set on suunniteltu saunan puupintojen hoitoa sekä saunatilojen puhdistamista varten. Harvia Sauna Care Set sisältää pullon saunan puhdistusainetta (500 ml), parafiiniöljyä (500 ml) sekä pesu-/levityssienen, suojakäsineet ja hiomapaperia. Parafiiniöljypullo riittää noin 5 m² alueen käsittelyyn. Tutustu myös muihin puupintojen hoito-ohjeisiin.